Over AboutDJ

AboutDJ is een nieuws, review en tutorial website welke zich richt op dj’s uit de Benelux. AboutDJ bestaat sinds 2001 en is in 2010 overgenomen door RJ Shop. Na de overname is de site in verval geraakt en hebben meerdere partijen tevergeefs geprobeerd de site nieuw leven in te blazen.

Van wat in 2010 nog de grootste dj gear gerelateerde website was van de Benelux met een half miljoen unieke bezoekers per maand is in 2017 dus weinig meer van over. Sinds juni 2017 is de site echter weer in handen van de oorspronkelijke oprichter van AboutDJ en wordt er gewerkt aan een nieuwe website waar delen van de oude content in ere hersteld zullen worden en ook nieuwe content in de vorm van nieuws, reviews en tutorials zijn plek weer zal vinden.

Historie

De voorloper van AboutDJ is ontstaan in 2001 en was niet meer dan een handvol tutorials welke geplaatst werden op een stukje hosting van 10MB welke beschikbaar gesteld werd door de internetprovider. In 2002 werd er gebruik gemaakt van een .tk domein om (pas) in 2004 echt van start te gaan onder de naam AboutDJ.nl. De DJ markt was in de beginjaren van deze eeuw booming, er waren destijds een behoorlijk aantal DJ gerelateerde fora te vinden maar AboutDJ was anders. In plaats van de focus te leggen op de community werd er gekozen voor een nieuws gerelateerde website waar al het laatste nieuws omtrent dj gear (en later ook software) terug te vinden was.

In 2004 werd er naast het overgaan naar een .nl domein nog een stap gezet in de goede richting, er werd een CMS (Content Management System) aan de site gehangen waardoor nieuws sneller, beter en vooral eenvoudiger kon worden gepubliceerd. Ook werden de eerste reviews geschreven over apparatuur welke veelal door new-line (webshop voor o.a. dj gear) beschikbaar werden gesteld.

In de jaren erna groeide de site praktisch iedere maand qua bezoekersaantallen en wisten ook de grote fabrikanten de website te vinden om hun laatste nieuws en reviews van producten geplaatst te krijgen.

In 2010 werd de site verkocht aan RJ Shop uit Rijssen, één van de grotere webshops uit die tijd op het gebied van licht en geluidsapparatuur. Het plezier was echter van korte duur, eind 2011 toen de bezoekersaantallen inmiddels al flink teruggelopen waren ging de site alweer in de etalage en is er daarna door verschillende partijen getracht de website nieuw leven in te blazen.

Juni 2017, AboutDJ.nl stond inmiddels in quarantaine bij het SIDN en zou op 10 juni 2017 vrij komen voor registratie. Op websites als Domainorder en Catchtiger werd er flink geboden op het domein (ondanks dat de bezoekersaantallen flink terug zijn gelopen is het nog wel steeds een domein met enorm veel link waarde), tijd dus om de eigenaar te bellen en te vragen of hij geen afstand wilde doen van het domein voor een schappelijke prijs. Lang verhaal kort, AboutDJ kon overgenomen worden voor een bedrag waar je vroeger nog niet eens je wekelijkse vinyls van kon betalen en sinds die tijd weer terug bij de oude eigenaar.

Toekomst

We zullen zien maar voor minder dan “de beste en grootste zijn” hebben we het in het verleden nooit gedaan.