Reloop RP-7000MK2

R2D2 / 11 november 2017

Reloop komt met een nieuwe variant van de welbekende “Super OEM” draaitafel. De wijzigingen en verbeteringen moeten vooral op cosmetisch vlak gezocht worden ten opzichte van de RP-6000 welke uit het assortiment gehaald is. De RP-7000 heeft een wat meer “old school” look met zijn rechte hoeken en minder futuristisch toonarm design. Ook zijn de potmeters om de start / stop tijd te regelen verplaatst naar de rechterbovenzijde net onder de base van de toonarm.

Verder vinden we op de achterzijde een 2 tal bevestigingspunten voor een stofkap. Of deze ook standaard wordt meegeleverd is mij niet helemaal duidelijk. Daarnaast beschikt de Reloop RP-7000 ook over een line/phono switch waardoor de draaitafel ook gewoon te gebruiken is op een line ingang wanneer je mixer niet beschikt over een phono ingang.

Reloop heeft het ook over een verbeterd chassis welke zwaarder en “more rigid” uitgevoerd zou zijn. De vraag is echter of dat een hard feit is of in de categorie “marketing prietpraat” valt aangezien het gewicht vrijwel gelijk is aan zijn voorganger, de RP6000.

Say Hello to the RP-7000 MK2.

The RP-7000 MK2 features an extra heavy body design, excellent new damping and sound to even exceed the usual requirements in a club environment.

With its powerful direct drive motor and rugged construction we were able to develop a sturdy and indestructible turntable that can take on harsh everyday life with ease.

NEW in the MK2 version

 • Built for the club: Rigid chassis construction with an even heavier design with additional reinforcements out of metal, rubber and molding compound for high vibration damping and isolation
 • More powerful starting torque (adjustable from 2.8 – 4.5 kg/cm)
 • Fine-tuned motor control for further optimization of wow and flutter and rotation
 • Particularly light weight and rigid, satin aluminium material used for tonearm pipe
 • Pitch scale for precise adjustments
 • Optional ground terminal offers additional protection in complex club & studio environments
 • Easily replaceable, freely rotatable LED needle light in new aluminium design
 • High-quality and hard-wearing deep black, metallic finish

One Response

 1. Joshua
  Is en blijft een mooi apparaat, in mijn ogen beter geslaagd dan het eerste ontwerp van de Super OEM. Ik heb persoonlijk weinig met die afgeronde hippe hoekjes om heel eerlijk te zijn.