Rane Twelve, midi controller in een draaitafel jasje

R2D2 / 15 augustus 2017

Rane komt naast de Seventy-Two met nog een nieuw apparaat, de Twelve. Een midi controller in de vorm van een draaitafel. Voor iedereen denkt dat Rane hier iets geweldig revolutionairs heeft uitgevonden… dat is dus niet het geval. Numark had ooit al de HDX, een cd speler in de vorm van een draaitafel (toen digital dj’s nog het uitschot van de dj wereld waren) en Stanton had in 2010 al de Stanton SCS.1D.

Nieuw is het dus niet en het zal mij benieuwen of Rane ze wel weet te slijten met een prijskaartje van 799,-, de Stanton SCS.1D is namelijk nooit een hardloper geweest.

Rane Twelve

The TWELVE is a simple, pure and powerful motorized DJ control system without the hassle of fragile needles and skipping tone arms. Keeping things consistent with a familiar turntable layout and size, the only clear differentiator is a precision, multi-function touch strip for track searching and setting or triggering hot cues in place of the tone arm.

The vinyl experience is fully customizable with your favorite slipmat. With an all-metal body the TWELVE is built like a tank, but it has the agility of a sports car. It is truly battle-ready. With the TWELVE, the DJ can scratch and play with all the direct spontaneity and creativity of a turntablist, but with the precision, repeatability and durability of the best digitally-based solutions. The TWELVE is the very best of both. There is simply nothing else like it, anywhere.

 • Full 12” vinyl with motorized platter to control playback
 • Traditional, familiar turntable layout—no need to learn something new
 • Strip Search with 8 hot-cue-triggers access
 • 5.0 kfcm high-torque motor with high/low torque adjust for more traditional setups
 • 4 decks of control so you can use one, two or more
 • Extreme precision—3600 ticks of platter resolution for seamless performance
 • MIDI interface via USB that can be connected to the SEVENTY-TWO or your computer
 • 33 ¹/³ and 45 RPM platter speeds
 • 8/16/50% pitch with precise dual-resolution detented slider
 • Top panel rotary and traditional Motor Off switch allows traditional wind-down effects
 • Serato DJ OSA-ready

3 Responses

 1. Seth
  Stanton was gewoon veel te vroeg en het was in 2010 vooral een fabrikant in de marge. Weinig interessants te bieden ten opzichte van andere o.e.m fabrikanten tegen een te hoge prijs.

  Ik denk dat Rane meer kans van slagen heeft, een simpel apparaat met een ouderwetse feel. Ik ga ze in ieder geval eens proberen als ze in NL te krijgen zijn.
  • R2D2
   Numark kwam na Stanton met de V7 en dat is ook nooit een groot succes geworden. Heb zelf een tijd lang 2 V7's in huis gehad en ondanks dat het heerlijke apparaten zijn om me te spelen hebben ze toch plaats moeten maken voor een DDJ-SX2, compacter, meer mogelijkheden en hij kan op z'n kant naast het meubel als ik ruimte nodig heb ;-)

   Apparaten als deze zijn leuk voor thuis maar je wil er niet wekelijks mee moeten slepen. Dan ben je beter af met een ouderwetse vinyl koffer qua gewicht.

   Aanvraag voor een review exemplaar is inmiddels gedaan dus wie weet binnenkort meer.
 2. Jay
  Volgens mij gewoon weer een niche product van Rane voor de turntablists maar niet iets wat we tegen gaan komen in de clubs. Waarom zou je dit ook willen als "club" dj. Het is alles behalve portable en qua functionaliteit ben je volgens mij beter af met een Pioneer controller van pak hem beet 1000 euro.Ik vind hem stevig aan de prijs in ieder geval!