Rane 72 battle mixer

Reind / 7 augustus 2017

Vorige week schreven we er al over, de aankondiging van Rane DJ dat er 2 nieuwe producten aan zaten te komen. Niet geheel onwaarschijnlijk was dat het zou gaan om een opvolger voor de TTM57SL mixer. Officieel is de mixer nog niet gereleased en dus zijn er nog geen specs bekend maar inmiddels zijn wel de eerste foto’s opgedoken van de nieuwe Rane 72 battle mixer genomen tijdens US DMC2017.

Voorlopige aannames op basis van de foto’s

Afgaande op de foto gaat het bij de Rane 72 om een 2 kanaals battle mixer voor Serato DJ (een partnership wat al een behoorlijke geschiedenis heeft). De mixer heeft qua layout veel weg van de Pioneer DJM-S9 met zijn “performance pads” geplaatst boven de faders. Bij de DJM-S9 zijn deze te gebruiken voor o.a. hotcue’s, auto loops en rolls en gezien het feit dat beide mixers Serato DJ als software gebruiken is het niet geheel onwaarschijnlijk dat de Rane 72 exact dezelfde functionaliteit gaat bieden op dit vlak.

In het midden van de mixer is een “touch” kleurenscherm geplaatst (wat weer herinneringen naar boven brengt aan de DJM-2000 of nog verder terug de DJM-909 van Pioneer). Exacte functionaliteit van het scherm is nog niet bekend maar het is niet heel onwaarschijnlijk dat het hier gaat om weergave van zaken als effecten, midi features, mixer settings e.d.

Verder beschikt de mixer over de nieuwe “Mag Three X3” crossfader en zijn aan de voorzijde van de mixer knoppen geplaatst voor o.a. facer curve van de line- en crossfader zoals gebruikelijk op de meeste battle mixers.

Aan de achterzijde van de mixer iets interessants, 2 USB aansluitingen met de aanduiding “Turntable Deck 1, Deck 2”. Het zou kunnen wijzen op de release van een USB compatible draaitafel. Op zich niet heel onlogisch aangezien Rane nog altijd een merk is wat het op DJ gebied vooral moet hebben van de turntablists.

Het is in ieder geval goed nieuws dat Rane na overname door inMusic gewoon blijft doen waar het goed in is en dat is o.a. hele goede dj gear bouwen. De toekomst van het merk was onzeker na de overname en er heerste enige tijd onduidelijkheid wat er nu precies met het merk zou gaan gebeuren. Zoals het er nu naar uit ziet veranderd er dus vrij weinig.

Meer info en technische details wanneer bekend.

4 Responses

 1. Rene
  AboutDJ weer net als vanouds een nieuws website? Hoorde via via dat de site weer in jouw handen is Reind? Gaat er ook weer een forum komen of blijft het alleen bij nieuws en reviews?
  • Reind

   AboutDJ weer net als vanouds een nieuws website? Hoorde via via dat de
   site weer in jouw handen is Reind? Gaat er ook weer een forum komen of
   blijft het alleen bij nieuws en reviews?

   Klopt, domein is vorige maand terug gekocht. Er is nog een hoop werk te verzetten dus "terug van weggeweest" zijn we bij lange na nog niet.

   Wat betreft een forum, op korte termijn gaat dat er niet komen. Eerst is het zaak de website weer een beetje op orde te krijgen. Oude reviews welke nog relevant zijn zullen terug geplaatst gaan worden en waar nodig ge-update en daarna is het zaak ook weer nieuwe reviews en tutorials te gaan schrijven. Ik ben er 7 jaar tussenuit geweest wat betreft DJ gear dus ik heb nog wel het één en ander bij te lezen. ;)


   • Rene
    Klinkt goed! Ga komende tijd de site in ieder geval in de gaten houden.
 2. PatrickD
  Lijkt inderdaad een kopie te zijn van de Pioneer DJM-S9. Het had net zo goed de DJM-S9MKII kunnen zijn.

  Ben benieuwd naar het andere product waar Rane nog mee gaat komen, een turntable zou wel gaaf zijn!