House uit je dak documentaire

Image Mischien leuk voor de beginnende dj van nu om te kijken hoe het er vroeger aan toe ging. Voor velen is het namelijk een raadsel hoe het allemaal begonnen en ontstaan is hier in NL. Docu is namelijk in de begin jaren van de house gemaakt net voor de overgang van exentriek en extravagant volk richting de massa en commercie midden jaren 90.
Overigens snap ik na het zien van de docu de uitspraak "die jeugd van tegenwoordig" die mijn ouders me al te vaak naar de oren hebben geslingerd ineens veel beter ;-)

En natuurlijk ook altijd een keer leuk om de grondleggers van de house eens te zien toen ze jong waren.... alhoewel Isis weinig veranderd is qua looks moest ik persoonlijk erg hard lachen om Dano en Jeroen Flamman die er wel een klein beetje "te" erg jaren 90 bij lopen, aan het eind zie je ook Isis in badpak voorbij komen..... helaas niet een badpak waar je anno 2006 graag vrouwen in rond ziet lopen ;-)

Helaas was het ook nog net voor mijn tijd..... maar ik kwam er gelukkig heel vlak achteraan ;-)

"Gevonden op internet: de documentaire House: Uit Je Dak, in 1992 uitgezonden door de VARA in het programma Impact. Het was de eerste maal dat de Nederlandse televisie uitgebreid aandacht besteedde aan het indertijd nog nieuwe fenomeen van de house.

In het programma van 40 minuten zijn beelden te zien van optredens van Fierce Ruling Diva (Jeroen Flamman en Abraxas) en Quazar (Gert van Veen), en feesten als Time Machine, Beat Club en de wekelijkse clubavond op Das Boot. Ook worden pioniers als Dano ("Bij elkaar vorm je een soort familie"), DJ Per, Paul Jay als ook Jeroen Flamman ("House is a-politiek") en Gert van Veen geinterviewd. Op de geluidsband zijn enkele fantastische clubtracks te horen.

Image Ook speciaal: de 16-jarige Isis v.d. Wel als fanatiek partybeest - pas later zou ze 100% Isis worden. Gevleugelde woorden van Isis: "House is niet voor burgerlijke burgers."

Ter orientatie: in 1992 bestond mobiele telefonie nog niet, van internet had nog niemand gehoord, trance en progressive waren onbekende fenomenen, en werd het onderscheid tussen 'mellow' en 'gabber' nog net niet gemaakt.
In 1992 was house net begonnen aan zijn opmars vanuit de underground naar de mainstream; het grote geld zou later verdiend worden. De documentaire vangt dat 'kantelpunt'.

Met de wijsheid van achteraf moet je constateren dat regisseur Hans Polak house vooral neerzet als Amsterdams fenomeen; inzoomt op de alternatieve, illegale, anti-maatschappelijke aspecten van house; nogal veel aandacht besteedt aan XTC; en de meest gedrogeerde hooligans uit het publiek interviewt."


Bron en natuurlijk de downloadlink van de documentaire. (let op de docu is 163MB groot)

En een mirror want zulke dingen staan nooit lang online. Download link 1 & Download link 2
Bestanden zijn in het rar formaat geupload en dus heb je winrar of iets dergelijks nodig om ze uit te pakken en daarna de 2 delen weer aan elkaar te plakken. Als je dus alleen deel 1 gedownload hebt kun je dus nog niet kijken, je zult beide delen moeten downloaden, uitpakken met winrar en daarna kun je kijken.

Gerelateerde items